Jadłospis
Jadłospis
Poniedziałek 25.03.2024r.
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, kiełki, pomidor malinowy, serek topiony, herbata z miętą i cytryną.
Obiad: Zupa jarzynowa na wywarze mięsnym, bułka, mus owocowy.
Podwieczorek: Mix owocowy.
Alergeny: Gluten, laktoza, seler, jajko, owoce.
Wtorek 26.03.2024r.
Śniadanie Wielkanocne: Pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, kiełbaska na ciepło, ketchup, sałatka warzywna z majonezem, szynka wiejska, herbata z miętą i cytryną.
Obiad: Twarożek ze szczypiorkiem, ziemniaczki, napój pomarańcza.
Podwieczorek: Babka Wielkanocna, pomarańcza.
Alergeny: Gluten, laktoza, seler, owoce.
Środa 27.03.2024r.
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynka, pomidor, ser żółty, sałata, herbata malinowa.
Obiad: Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, buraczki.
Podwieczorek: Ciasteczka ‘’HIT’’.
Alergeny: Gluten, laktoza, seler, owoce, sezam.
Czwartek 21.03.2024r.
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem ,jabłko, herbata z miętą i cytryną.
Obiad: Kotlet drobiowy, kuleczki ziemniaczki, surówka z kapusty pekińskiej.
Podwieczorek: Banan.
Alergeny: Gluten, laktoza, mięso, seler.
Piątek 23.03.2024r.
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, paprykarz, pomidor, ogórek zielony, dżem brzoskwiniowy, herbata z miodem i cytryną lub kawa ‘’Inka’’.
Obiad: Jajko sadzone, ziemniaczki z cebulką, mizeria z ogórkiem, fasolka szparagowa.
Podwieczorek: Sałatka owocowa.
Alergeny: Gluten, laktoza, owoce, seler.
Woda do picia jest dostępna przez cały dzień.
W RAZIE KONIECZNOŚCI ZE WZGLĘDU NA NIEDOSTĘPNOŚĆ PLANOWANYCH PRODUKTÓW NA DANY DZIEŃ MOGĄ NASTĄPIĆ W JADŁOSPISIE DROBNE ZMIANY.
Jadłospis sporządzono na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. (Dz.U. 2016 poz. 1154 ze zm.).